Pääsiäiskoulutus 26.-27.3.2016 Kattelus

Noutajien taipumuskoe, metsästyskoe ja WT sekä näihin treenaaminen

Pääsiäiskoulutus 26.-27.3.2016 Kattelus

ViestiKirjoittaja jolly » 15.02.2016 13:15

Kiinnostaako A-koe nyt tai tulevaisuudessa? Entä working test? Miten näitä tuomaroidaan ja mitä kokeessa vaaditaan? Tule oppiin joko koiran kanssa tai ilman! Tiedossa interaktiivista koulutusta jossa saa kysyä niin paljon kuin huvittaa ja asiaa on!

Näihin kysymyksiin saat vastauksia Katteluksessa Mustiolla järjestettävässä koulutuksessa pääsiäisenä 2016!
Kouluttajina Filip ja Stef Bollen (Belgia) ja tulkkina Heli Siitari. Lisätietoja alla 8)

terv. Heli

Pääsiäiskoulutus Katteluksessa (Mustio) 26.-27.3.2016 (la-su)

noutajien metsästyskokeista kiinnostuneille noutajaihmisille (osa osallistujista ilman koiraa --mukaan otetaan myös koirakoita havainnollistamaan käsiteltäviä asioita)

Kiinnostaako metsästys noutajilla, kisaatko noutajasi kanssa, kutkuttaako osallistuminen noutajien lämpimän riistan kokeeseen kaukana haaveissasi tai lähitulevaisuudessa? Miten ihmeessä wt-koe arvostellaan ja miten suunnitellaan hyvä koe? Mitä liikkuukaan tuomarin päässä A-kokeen arvostelussa? Mitkä ovat A-kokeen säännöt ja mihin ne perustuvat? Jos nämä ovat kysymyksiä, joihin haluaisit kuulla vastauksia ja mielipiteitä kokeneilta noutajaihmisiltä, tämä koulutus on juuri sinua varten!

Tarkoitus:
Koulutuksen tarkoituksena on perehdyttää kuulijoita noutajien working test- ja A-kokeen arvosteluperusteisiin ja A-kokeen kulkuun käytännönläheisellä opastuksella.

Kenelle: Kaikille noutajien rodunomaisista kokeista kiinnostuneille (kokeneille ja kokemattomille) koiranohjaajille, tuomareille ja kokeiden järjestäjille, myös aloitteleville. Mukaan voidaan ottaa max 20 osallistujaa per päivä ilman koiraa aktiiviseen kanssakäyntiin, sekä lauantaille lisäksi 20 koirakkoa (taso avo-voi) mock trialiin malllikoiriksi ja palautetta saamaan. Sunnuntaille voidaan ottaa samalla tavalla 20 osallistujan (ilman koiraa) lisäksi working test –harjoitukseen/koulutukseen yhteensä noin 20 alo-avo-voi –tasoista koirakkoa.

Toteutus:
Lauantaina (A-koe) 26.3.2016 järjestetään teorialuento kaikille osallistujille A-kokeen kulusta (mm. säännöt, noutojärjestys jne. ) ja arvosteluperusteista Katteluksen tilan juhlatilassa Mustiolla Länsi-Uudellamaalla klo 9-11. Teoriaosuuden jälkeen järjestetään maastossa A-kokeen kulkua mukaileva koulutuksenomainen mock trial, jossa osuuksia sekä ajojahtina että ketjumetsästyksenä (walk-up). Kurssin osallistujat osallistuvat sekä kokeen pyöritykseen että arvosteluun kouluttajien avustuksella, ja opiskelevat samalla A-kokeen arvosteluperusteita. Kurssipäivään otetaan mukaan ihmisiä sekä koirineen (mock trialin osallistujia) että koirattomia, jotka haluavat perehtyä arvosteluperusteisiin sekä kokeen kulkuun.

Sunnuntaina (teemana noutajien working test, wt) 27.3.2016 järjestetään lauantaina annettuun koulutukseen liittyvä koulutus, jossa käydään läpi käytännön esimerkein wt-kokeen suunnittelua ja arvostelua. Kurssipäivän yhteydessä järjestetään wt-muotoisia harjoituksia “koekoirakoille”, ja kurssilaiset (sekä koiralliset että koirattomat) osallistuvat arvosteluun kouluttajien kanssa.

Kouluttajat:
Filip ja Stef Bollen, Belgia
Veljeksillä on vuosikymmenten kokemus noutajien lämpimän riistan kokeista ja noutajien working testistä, sekä noutajaharrastuksen kehittämisestä Euroopassa. He ovat kilpailleet menestyksekkäästi noutajien rodunomaisissa kokeissa kansallisesti ja kansainvälisesti, ja heidän koulutuksissa käyviä koirakoita nähdään jatkuvasti Euroopan huipulla. He kasvattavat labradorinnoutajia kennelnimellä Starcreek.
Heli Siitari toimii tulkkina koulutuksissa.

Koulutuspaikka:
Katteluksen tila, http://www.katteluksentila.fi/fi/, Mustiontie 15, 10360 Mustio

Koulutuksen hinta:
60 eur/pvä tai 110 eur/kaksi päivää (samat koirakot ovat koulutuksessa koko päivän). Päivän aikana pidetään lounastauko (omat eväät mukaan!). Maksuohjeet saatte ilmoittautumisen yhteydessä.
Osallistujat järjestävät majoituksen itse. Katteluksesta voi kysyä mm. lomamökkiä tapahtuman ajaksi.

Ilmoittautuminen:
Sitovat ilmoittautumiset Helille sähköpostitse siitari.heli@gmail.com (huom. sukunimi ensin!) perjantaihin 11.3.2016 mennessä. Tiedustelut mielellään sähköpostitse, tai puhelimitse p. 040 8267 998.

Lämpimästi tervetuloa!

Yt. Heli
Avatar
jolly
 
Viestit: 59
Liittynyt: 15.02.2005 11:25
Paikkakunta: Keski-Suomi

Paluu NOU/NOME/WT

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron